Dutch |English nl | en

Ontwerp sluisdeuren Panamakanaal

Zestien enorme sluisdeuren voor het Panamakanaal

De eisen waaraan het ontwerp van de sluisdeuren voor het vernieuwde Panamakanaal moesten voldoen, waren extreem streng: de deuren moeten bestand zijn tegen enorme waterdruk, botsingen en aardbevingen. Daarnaast moeten ze binnen vijf minuten open of dicht kunnen, mogen ze zeer beperkt water doorlaten en moeten ze 99,6% van de tijd beschikbaar zijn. Door de enorme afmetingen van de sluisdeuren waren conventionele ontwerpmethoden niet toereikend. Iv-Groep was verantwoordelijk voor het ontwerp van de sluisdeuren, het aandrijfmechanisme en de besturing , de integrale RAMS-analyse en de bouwbegeleiding van de sluisdeuren.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Léon denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!