Dutch |English nl | en

Proefbelasten brug Maaslandse Dam

In één dag de werkelijke belasting van de Maaslandse Dam brug in beeld

Gemeente Midden-Delfland wil de ruim 100 jaar oude Maaslandse Dam brug in Schipluiden de komende jaren graag in stand houden voor het geplande bouwverkeer in het gebied, maar de brug verkeert in matige staat. Mede gezien de leeftijd gaf dit twijfels over de belastbaarheid. Constructieve herberekeningen zouden aantonen dat de brug niet kon worden vrijgegeven voor voertuigen met een totaalgewicht van 20 ton. Iv-Infra toonde met proefbelasten aan dat dit wel kan. De conclusie van de proefbelasting was dat de brug nog minstens 30 jaar meekan bij duurzaam herstel van de aangetroffen betonschades en voldoende en tijdig onderhoud.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wouter denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.