Dutch |English nl | en

Verkeersveiligheid in 3D

Het wegennet snel en tot op de millimeter nauwkeurig in beeld

Handmatige inspecties van verkeerssituaties zijn te onveilig en ongevallenrapportages geven veelal geen compleet beeld. Iv ontwikkelde daarom een nieuwe methode en bracht de verkeersveiligheid van het wegennet in Utrecht in beeld met een 3D-scanauto. Zo kunnen knelpunten, wegkenmerken en het onderhoudsniveau in één keer snel en betrouwbaar inzichtelijk worden gemaakt, zonder verkeershinder. Aan de hand van de meetgegevens ontwikkelde Iv een interactieve kaart waarmee provincie Zuid-Holland precies die wegkenmerken inzichtelijk kan maken die voor de verkeersveiligheid belangrijk zijn. Ook kan de ingewonnen data van de weg en omgeving worden gebruikt voor andere toepassingen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Herbert denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!