Dutch |English nl | en

Compressieplatform Shell Leman

Koppeling AC-platform aan bestaand complex

Het Leman Alpha-complex ligt op 50 kilometer van Bacton in de Britse sector van de Noordzee. In 2014 is een nieuw AC-platform geïnstalleerd dat nieuwe turbines en hulpapparatuur bevat en verbonden is met de noordoostzijde van het AK-platform. Het AC-platform waarborgt de continuïteit van de gasexport van de velden Leman en Corvette Pipeline User Group (CPUG) met het Leman complex als knooppunt. Iv-Offshore & Energy verzorgde de detailed engineering en de inkoopactiviteiten voor het Leman AC-platform en ook voor alle modificaties aan het bestaande platform die nodig waren om het nieuwe platform aan te kunnen sluiten. Daarnaast verzorgde Iv-Offshore & Energy de selectie van de constructie contractor en het constructie management gedurende de bouw.

Technische data

Afmetingen:
Topside 25 x 17 x 15m
Jacket 20 x 20 x 44m
Brug 40m

Gewicht:
Topside 3,570 mT
Jacket 1,030 mT
Bridge 130 mT    

Waterdiepte: 35m
Gasproductie: 280 MMSCF
Compressie: 38 MW
Stroomopwekking: 1 MW
 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!